Elle Lazarov Ruohonjuuritason pohdintaa ajasta ja ilmiöistä.

Kataisen kokomus, näin sen muistan.

Hjallis Harkimo  aloitti Aleksanteri Stubbin hiillostamisen ja kehui Kataista eilen illalla televisiossa,että Kataisen aikaan kokomus oli suurpuolue ja nyt Stubb on ajanut puolueen pohjamutiin.

Joo.o Katainen oli oivallinen päältäpäsmäri hän sai muut puolueet tanssimaan pillinsä mukaan. Oli säälittävää katsoa miten Urpilainen ja Arhinmäkikin joustamasta päästyä joustivat.

Suuria suunnitelmia kahdeksanvuoden ajan, mitään ei saatu valmiiksi. Matkasaarnaajan nuotilla Katainen kehui hallituksen saavutuksia. Siihen alkaa kohta uskoa itse kukanenkin, kun hyvin vakuutellaan.

Olimme ihan hyvin pärjäävia, mutta huonosti hoidettuna Suomen talous alkoi hiipua ja EU;n hännänpää Kreikan kanssa alkoi häämöttää.

Katainen hyppäs ovelesti pois uppoavasta laivasta, kuin rotta. Stubb innokkaana nuorena politikkona otti vastuun.

Turha komuslaisten Stubbia on nyt syyttää. Romusta paraskaan nikkari ei saa kummosta aikaan. Politiikka on yhteispeliä, niin ymmärrän, Stubbi osaa sen hän ei ole jyrä vaan sovittelija.

Nyt meillä on oikeistolaisin hallitus mitä koskaan. Mitä kokomus vielä haluaa? Yksinvaltaako, sehän on diktatuuri.

Onneksi se ei taida Suomessa ihan onnistua.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kalteva on lavea tie kulkea, nyt vaihdetaan kaikki ministerit Orpoa lukuun ottamatta.

Perhesyyt eivät enää paina kun Eero Lehti ja kumppanit vaativat Orpoa esiin.

Ohdakkeist' astua on orpopojan tie
Tie pitkä ja mittaamaton
Ei koskaan kotilieden lämpöön se vie
Miss' äitini kehrännyt on---

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Katsotaan mitä tuleman pitää!

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Luotin Kataiseen vaikka ikinä en ole Kokoomusta kannattanut. Kataisen toiminta oli niin outoa, että ajattelin hänen olevan nero, joka vie Suomen läpi lamasta kohti parempaa tulevaisuutta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ilmeisesti EU:kin päätyi tuohon johtopäätökseen: nero?
Silti moni kysyy, missä se brändätty "menestystarina vailla vertaa" luuraa? :-))

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Minusta tuntuu, että saat kiusallisen paljon mielihyvää tuosta sinänsä viattomasta tunnustuksestani :D Jokainen mokaa joskus. Kyllähän Suomi on menestystarina vaikka jotkut tekevät kaikkensa sen tuhoamiseksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vallankumouksen pääpromoottoriksi paljastui kansanedustaja Harry Harkimo, jonka Yle antoi A-Studiossa puhua suunsa puhtaaksi. Toimittaja Susanne Päivärinta selvästi häpesi ja muistutti Stubbin pääsevän ääneen "lauantai-aamuna." Kuka katsoo toukokuisena viikonloppuna telkkaria? No ei tietenkään kukaan.

"Just as the KHL’s ties to the Kremlin aided its rise, they are now starting to hinder its growth."

http://foreignpolicy.com/2016/04/01/the-troubled-r...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kataisen aikana kaikki oli niin fantastista ja taisipa olla vielä Stubbin alkuaikoina. Sittemmin se fantastisuus puheissa poistunut, taisi valua pikkupoikamaiseen käytökseen, jota kaikki eivät hyvällä katsoneet pääministerin tekemänä.

Miten ihmeessä kokoomuksen suunta voisi muuttua, jos tai kun Orpo tulee valituksi uudeksi puheenjohtajaksi. Orpolla on aivan samanlainen kokoomuksen poliittinen linja kuin Stubbilla. Eroavuus taitaa olla vain johtajuuskyvyissä, jota eduskuntaryhmä on kaivannut, kuten Harkimo eilen tv:ssä esitti. Kokoomus tulee kuitenkin noudattamaan hallitusohjelmaa, jollei sitten lähde käpälämäkeen. Hallitusohjelma on joka tapauksessa kolmen puolueen ohjelmista "koottu yhteenveto". Ei siis ole kyse Stubbin mainitsemasta kaikkien aikojen kokoomuslaisen politiikan tekemisestä. Harkimo ei myöskään lämmennyt tuolle Stubbin heitolle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Orpo ei ole yhtä avoimen länsimielinen kuin Stubb eikä Orpolla ole kansainvälisiä kontakteja. Siksi Harkimon ja hänen merkittävien taustavoimiensa tavoite on päästä Stubbista eroon keinolla millä hyvänsä.

Kuten Harkimo eilen myönsi, tavoitteena on vaihtaa kolmasosa hallituksen ministereistä. Kyllä siitä väistämättä jonkinlainen "käpälämäki" tulee. Ison Rahan puuhaamasta vallankumouksesta minä puhuisin.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

No, olihan Katainen nero, oivalsi, ettei enää puheilla pärjää, jätti
puolueen kesken vaalikausen.

Pelkään pahoin, että kokomusta ei enää pelasta Harkimo, Vapaavuoro eikä Orpokaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä se demareita nyt pukkaa, saatpa nähdä. Vanhaa kunnon YYA-henkeä ja tuotantovälineiden sosialisointia. Lapseni karkaavat ulkomaille, mutta minä olen siihen jo liian vanha ja väsynyt.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kumma ettei ihmiset tajua ettei puolueiden linjauksilla ole nykyään mitään merkitystä, komissio päättää mitä linjaa ajetaan ja se on nyt tätä. Pieniä fiksauksia voi hallitus tehdä niissä raameissa mitä komissio hyväksyy.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Katainen_ Himanka juttu oli oudoin mitä politiikassa niinä aikoina saattoi odottaa. Kalliin miehen ajatuksilla ei juhlittu, vaikka ei Katainen muutenkaan iloa Suomen maalle tuottanut. Miellyttävä esiintyjä kyllä, mutta kun itse iski kirveellä veneen uppoavaan olotilaan, hyvänä uijana päätti rantautua sitten EU suuntaan. Rautavouva Urpilainen ei onnistunut näissä paineissa hänkään, SDP otti ja vaihtoi johdon. Sen viisaudesta en osaa paljoa sanoa, mutta nyt puolue on kuitenkin kannatukseltaan aika hyvissä asemissa. Kokoomus vastaavasti ei. Harkimo on poliitikkona vielä kokematon, kokemus opettanee puhumaan myös totta. Vaikka ainahan osa sanoista liippaa jokaisella siitä läheltä. Tunnelataus Harkimolta on, että Stubb ulos ja Orpo sisään, siitä sitten puheet sen mukaan.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Taas nolaan itseni teidän silmissä mutta mielestäni Jutta Urpilainen onnistui paljon odotuksiani paremmin valtionvarainministerinä eikä hänen puheenjohtajakauden kannatuksen lasku johtunut juuri lainkaan hänestä henkilönä. Urpilainen on jäänyt tässä katastrofissa mieleen lähinnä positiivisesti, tosin äärimmäisen heikosti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Urpilaisen aikana demarit eivät laatineet punajulistuksia niin kuin tämä välikysymys. En ymmärrä näitä gallupeja. No joo en toisaalta ymmärrä niitäkään, jotka äänestivät viihdemies Harkimon kansanedustajaksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Urpilaisen puheenjohtajakaudella oltiin salaisen politikoinnin äärellä hyvin monissa asioissa jo valmisteluvaiheessa ja myös päätöksenteon jälkeen, jota kuvastaa hyvin Kreikan vakuussopimuksen salaiseksi julkistaminen, joka jäi sitten oikeusprosessin jälkeen yritykseksi. Mutta kuitenkin kuvastaa hyvin Kataisen-Urpilaisen poliittista historiakautta. Stubbin aikana taas demarien uusi puheenjohtaja Rinne kunnostautui riitelystä ja sen tuloksena sitten jopa äänestettiin omia päätöksiä vastaan. Ei ole hurraanista demareiden poliitikan tekemisestä menneitä muistellessa.

Mitään positiivsta en itse löydä. En hakemallakaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ilkka tarkoittaa Himasta, jolta se kallis "Sininen kirja" ilmestyi Kataisen tilaamana.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Joo, hän oli tämä Himanen, ei siis Himanka kuin alkuun kirjoitin. Kiitos korjauksestasi. Siitä oli juttua ja jutuksi se sitten jäikin. Niinkuin monelle ns. "viisaalle" tahtoo tyhmien keskuudessa käydä. No, tämä ei ole vihjaus mistään muusta kuin vain, että näin monesti on. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/kohuraportti-jaa...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #18

Suomessa on myös lahjakas Himanka-sukuniminen filosofi.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #19

Kaikki on mahdollista, niin kauan kuin Suomessa asuu. Mutta sitten kun muuttaa muille maille, voi olla, että näkee kaiken toisin. Se siitä runollisuudesta taas kerran, mutta todella, muistin väärin Himanen ja Himanka nimet. Pääministeri Katainen uskoi tähän Himaseen, niinkuinn linkki kertoo, mutta minä repaisin ulkomuistista väärän nimen. Näin ollen kaikkea ei kannata uskoa, ennen kuin tarkistaa, mistä päin tuulee. Minulla ei kuitenkaan ole edes puoluekantaa, uskon ainoastaan Jumalaan ja Kekkoseen. Toinen heistä on jo kuollut.

Janne Suuronen

Ja Kataisen ministeriuran aikana Matti Vanhanen luisti vastuutaan "jalkaleikkaukseen", mikä siis esti pääministeriyden ja mistä leikkauksesta ei sen koommin kuultu. Samaan aikaan Suomen syöksyn alamäki oli toden teolla alkamassa.

Nyt tämä liero tekee paluuta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Itse aihe saisi luvan jatkaa elämistään, siis blogin alkuperäinen alustus. Millainen mies Katainen oikeasti Suomelle sitten oli ja miksi hän erosi pois. Stubb on kai vain kurjan tuurin mies, mutta ei vielä hävinnyt tulevia vaalejaan. Ensimmäisenä tämä puheenjohtajan pestin jatkuminen. Hän sentään taistelee vielä paikastaan, ei luovuta kuin edellinen puheenjohtaja paineistettuna teki.

Toimituksen poiminnat