Elle Lazarov Ruohonjuuritason pohdintaa ajasta ja ilmiöistä.

En alistu joukkohysteriian, en kivitä Sipilää.

Kaikessa tässä pääministeri Sipilä kohussa on jo asiallisuus kaukana. Oikeuskansleri tutkii Sipilän esteellisyyttä tai esteettömyyttä,  eikö se riitä?

Kun tutkinnan tulos selviää silloin vasta hutkitaan.

Meillä on täyttä soopaa puhua  lehdistön, Ylen , somen  vapauksien rajoittamisesta.

Kukaan ei siihen pysty, vaikka yrittäisikin.

Kuunnelkaa ja lukeaa mitä puhutaan ja kirjoitetaan.

Kun asiasta tehdään kohu,  kaikki tuutit laulaa samaa laulua ja jokainen haluaa saada oman äänensä kuuluviin. Loppujen lopuksi on pydähdyttävä kysymään mistä kaikki alkoi?

On lehtiä joilta ei paljoa odotakkaan, mutta säälittävää, että meidän asiallinen ja virallinen uutisten tuottaja sotkeutuu samaan lööppiuutisointiin.

Nyt kun on paljon puhuttu populismistä oikein puistatti se opposition omahyväisyys eilisessä eduskuntakyselyssä.

Kuka takaa etteivät he itse ole huomenna jonkun jutun takia samanlaisessa uutisrumbassa.

Onhan näitä nähty ennekin. Onko toivoa, että oppisimme suhtautumaan asiapitoisemmin?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

EOA:n tulkinta ei riitä, sillä eduskunnan oikeusasiamies ei välttämättä tässä asiassa näe metsää puilta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo esteellisyys on oikeuskanslerin tutkinnassa, mutta tämä uusi kohu koskee nimenomaan Sipilän reaktioita YLE:n uutisointiin ja siihen liittyvää pääministerin arvovallalle sopimatonta käyttäytymistä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Meillä on täyttä soopaa puhua lehdistön, Ylen , somen vapauksien rajoittamisesta."

Mm. Financial Times on kiinnittänyt huomiota Siplän outoon toimintaan Ylen toimittajien suhteen. Asia kiertää kansainvälisessä mediassa Australiaa myöden. Maailmalla tällainen pääministerin väliintulo otetaan vakavasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Väliintulo otetaan vakavasti osittain juuri sen vuoksi, että se tapahtui Suomessa, joka tunnetaan vapaan tiedonvälityksen maana. Eihän se Venäjällä mikään uutinen olisi ollutkaan. Mitä suurempi kohu tästä nousee, sitä enemmän se pönkittää Suomen mainetta vapaan tiedonvälityksen maana.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Juuri näin on. - Tosin joillekin Sipilä on messias.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Minä olen tämän kauhean hälyn keskeltä yrittänyt etsiä, että mitä se omituinen toiminta oikein on. Pari ärtynyttä sähköpostiviestiä on löytynyt ja muutama toimittajalle välitetty Sipilän saama alatyylinen sähköpostiviesti. Porua on ollut paljon, mutta villoja tavattoman vähän.

Mitä tulee Financial Timesin juttuihin, niin ei olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun kotimainen toimittajakunta käyttää näitä arvovaltaisempia tiedotusvälineitä omana kanavanaan. Toimittajat ovat riippuvaisia toisiltaan saamistaan tiedoista eikä jollakin Financial Timesillä ole kapasiteettia tutkia kaikkia juttujaan alkuperäisten dokumenttien tasolla. Sen täytyy luottaa toisilta toimittajlta saamaansa informaatioon. Toki mahdollisuudet tällaiseen "informaation pesuun" ovat rajalliset, sillä epäluotettavaksi todettu informaatiolähde joutuu varsin pian paitsioon, mutta rajallisessa määrin ja pientä varovaisuutta noudattaen se kyllä onnistuu.

Pekka Iiskonmaki

Vasemmisto on kuin sopulilauma. Tosin Suomen keskusta on vasemmistopuolue itsekin.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos mielenkiinnosta.
No, onhan siinä tosin sekin näkökulma, ettei ole viisasta mennä räksyttävää koiraa potkimaan, siitä voi saada pureman nilkkaansa.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Sipilä on oikeassa, mutta Niinistö huutaa lujempaa, pisteet siis Niinistölle. Tämä tuntuu olevan trendi.

SKn Juha Kauppinen mättää huolella Sipilää, talvivaaraa, ja YLEä. Tekniikka on ollut sama kuin YLEn Salla Vuorikoskella.
Hetkinen, googlataampa vahän haulla vuorikoski+kauppinen+talvivaara

Oho, heidän taustathan risteää hyvin, vuorikoski on myöntänyt kauppiselle palkintoja ja talvivaaran vastustaminen on molemmille elämää suurempi asia.
Joku perhana vielä vuotaa tietoja ylestä SKlle. Perhana, kuka lienee.

Tutkivasta journalismista on tullut tänään hutkivaa journalismiä.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

"Tutkivasta journalismista on tullut tänään hutkivaa journalismiä."
Osuva huomio. Kiitos kommentistasi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Elle, ei kukaan syytä Sipilää, he vain hämmästelevät miten tyhmästi mies käyttäytyy.
Ei ole virhettä on vain toisenlaisiakin ratkaisuja hoitaa valtion asioita parhainpäin.

Pääministeri Juha Sipilä näkee sijoituksensa pankkien rahoitusinstrumentteihin ikään kuin riippumattomuuden varmistuksena, näin ei kuitenkaan ole, sillä politiikassa on paljon muitakin syitä kuin yrityssitomuksien eliminointi.

Jo peläkstään se että on pääministeri yllyttää opposition edustajia kampituksiin, se ei ole syyttämistä vaan opposition heikkoutta. Kun järkikeinot loppuvat alkaa syyttely, pääministerin kannattaa pysyä kaiken tämä yläpuolella, eikä syytellä mediaa tai mitään muutakaan.

Olisi ollut monta eri keinoa selvitä tukalasta syytöksestä, mutta Juha Sipilä valitsi itse tuon tuhon tien, eli hajoita ja hallitse ei oikein mennyt putkeen.

Tämä kaikki on vain mediasaastetta, ei täsätä kannata yöuniaan menettää, viisaaampana hänen olisi heti kannattanut myöntää erehdyksensä olla jääväämättä ja syyksikin olisi riittänyt se, että ei tiennyt.

Nyt asiasta on paisunut valtavaa mylläkkä, mutta ei veiläkään ole mahdotonta puhaltaa peliä poikki ottamalla kaikki syyt omalle kontolle. Kun syytä kerran ei ole sillä ei olisi mitään merkitystäkään, mutta päämies vain änkkää vastaan ja saa lisää älämölöä aikaiseksi.

Niin pieni asia, kuin oman erehdyksen myöntäminen ei ole syy, eikä aihe tämänkaltaiselle höpinälle. Miksi siitä pitää tehdä konflikti, kun anteeksiantokin on olemassa oleva keino. Pääministeri heiluu kuin norsu porsliinikaupassa, eikä näe omaa kokoaan.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos kommentista Ari. Asiaa kirjotit. Niinhän se on, kuin tuossa ylempänä totesin, ettei ole viisasta potkaista räksyttävää koiraa se voi puraista nilkasta.

Toisaalta Sipilä on ihminen ihmisten joukossa. Jos kokee tulleensa väärin ymmärrettyksi sitä on vaikea hyväksyä ja sehän johtaa selittelyyn ja selittely taas antaa syyllisen kuvan.

Olisimmekin tosi onnekkaita jos saisimme pääministeriksemme yli-ihmisen, mikä sellainen sitten lieneekin.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Kuten Matti Apunen kirjoitti, kohu lähtee kiertämään ja palaa alkulähteelleen jolloin se huomaa että tulipa laitettua merkittävä juttu. Ruokkii myös itseään.
Hjallis taas kirjoitti että Sipilällä nyt paloi pohjaan ja toimittajat kiillottavat sankarikehiään.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Sipilän epäily Terrafamen jutussa oli vailla pohjaa alusta alkaen. Oleellista on, että Sipilä ei ymmärtänyt, että mediaa ei voi voittaa. Sipilän tausta on sellainen, että hän on ollut omistaja ja pomo pienen ikänsä, joka on tottunut siihen, että jos tulee sanomista, niin hän on se joka poistuu voittajana páikalta.

Sipilä tiesi olevansa oikeassa, mutta ei voinut jättää asiaa silleen. Nyt hän on omien sanojensa mukaan oppinut asiansa. Sipilä yritti ohjata Yleä ja Yle suostui siihen. Molemmilta meni maine.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Toimituksen poiminnat