Elle Lazarov Ruohonjuuritason pohdintaa ajasta ja ilmiöistä.

Kuka järki-ihminen enää haluais Suomen pääministeriksi?

Kukapa tuota koiranvirkaa viitsisi tosissaan tavoitella, ajatuksella saada jotain aikaseksikkin. Polittiset pelurit ovat asia erikseen.

Meilläkin on alkanut oikein Ameeriikan mallinen mustamaalauspolitiikka.

Löytyykö Juha Sipilästä mitään hyvää? 

Eikö media malta odottaa, että näistä jääviysasioista tehdään tutkimukset ja sitten kerrotaan mikä on tulos. Asioista tiedottaminen ja uutisointi on ihan eri juttu, kuin tällainen tarkoituksellinen kohuaminen .

Ja täällä somessa eipä juuri monta ole joka uskaltaa Sipilää puolustaa.

Kyllä Sipilä on tolkun mies eikä ehdoin tahdoin vääryyksiä tee. Suomalaiset saivat hänessä  liianki hyvän pääministerin. Hän yrittää toimia, eikä vain puheillaan vakuutella.

Yksi lehtiotsikko kysyi "missä Sipilän miljoonat"? Mitä se meille kuuluu! Ei turha mies miljoonia tienaa.

Voisko tämän kaiken panettulun takana ollakki se suomalaisen perustauti KATEUS.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jo vuosia sitten Hannes Mannin sanoi :Politikon virka on olla kansan kusitolppana.

Sen on tiennyt aina jokainen joka päättäjäksi on ryhtynyt.
Jos politiikan ulkopulelta on siihen ryhtynyt ,olisi sen kyllä pitänyt huomata jo Lipposen pääministerinä ollessa. Yksikään pääministeri tai Valt.varainministeri ei säästy arvosteluilta.
Niitä kaivellaan vielä vuosienkin jälkeen esiin ,mitä virheitä nuo edm.teki.

Tuskin koskaan löytyy pääministeriä joka mielyttäisi kaikkia.
Siihen on vain sopeuduttava ,tai hypättävä kyydistä pois .Hankkiuduttava muihin tehtäviin . Kuten Häkämies EK,Vanhanen -10 perheyrityksiin johtajaksi.

Tai oltava tarkkana lakien noudattamisessa jotka koskee päättäjiä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Katsokaas, kun nyt tarvitaan myrsky vesilasiin, ettei kukaan seuraisi mitä todellisuudessa tapahtuu. Sipilän ajojahti johtuu ehkä siitä, että hänen todellisen karvansa katsotaan paljastuneen ja tarvitaan suositummat kasvot Suomen johtoon.

Tapahtumien keskipiste on parhaillaan Davosissa, missä tehdään päätökset ja nostetaan sopivat marionetit panemaan ne täytäntöön. Suomea kokouksessa edustaa Timo Soini, mutta tuonnempana nähdään, pedataanko pääministerin paikkaa hänelle vai sopivalle seuraajalle.

Ennenaikaisia vaaleja pukkaa?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ajojahdin takana ovat suurelta osin nuo keskinkertaiset narsistiset toimittajat, jotka luulevat olevansa kaiken arvostelun yläpuolella.

Samat toimittajat luulevat ja samalla haluavat, että ihmiset kiinnostuvat vain skandaalimaisista uutisista. Kun revitään puolitotuuksilla asioita suurin kirjaimin julkisuuteen, ei ammattaitoa tarvita eikä sen puutteita toisaalta huomata. Asiallista dokumentaalista uutisointia ei enää osata.

Myös lukijakunta on tähän vääristyneeseen journalismiin syypää. Otsikoilla myydään lehtiä. Ihmisiä kiinnostaa paljon enemmän negatiiviset uutiset kuin positiiviset uutiset. Ihmisten pintapuolisuus ja raadollisuus muokkaa lehtien uutisointia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Vaikuttaa todella siltä, että toimittajat haluavat vetää poliitikot alas omalle tasolleen. Syytä voi tietysti arvailla. Yksi syy voi olla levikkien lasku ja siitä aiheutunut toimittajakunnan panikointi.

Suomessa tehty Kansan arvot 2016 tutkimus kertoi, että tutkituista instituutioista luottamus mediaan oli toiseksi matalin. Luottamus poliitikkoihinkin oli muutamaa pylälää korkeammalla. Jos samat tutkimukset tehtäisiin loppusyksyn ja tämän alkuvuoden riehumisen perusteella, mittaukset osoittaisivat melkoisella varmuudella luottamuksen edelleen pudonneen, mahdollisesti jyrkästikin.

Tätä kehitystä voisi tietysti vähätellä ja todeta, että omaa oksaannehan sahaatte. Valitettavasti asian merkitys on suurempi. Länsimainen yhteiskunta ja sen menestys on totuttu varsin perustellusti laskemaan korkean yhteiskunnallisen luottamuksen ansioksi. Media on tässä yhteiskunnassa merkittävä instituutio. Jos se rapauttaa itseensä kohdistuvaa luottamusta ja kaiken pahan lisäksi pyrkii horjuttamaan myös muihin instituutioihin kohdistuvaa luottamuta se ei toimi ainoastaan vastuuttomasti vaan suorastaan rikollisesti.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos poliisi toimisi samoin kuin media, tuomioistuin voitaisiin lopettaa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Oman väriset silmäklasinsa kullakin, viaton uhri vai hommansa sössinyt ihan itse? Ja kaikki vaihtoehdot siltä väliltä, totuus lienee jossain näiden välissä. Kumpaa ääripäätä lähempänä, kuka sen sitten osaisi sanoa puolueettomasti - tuskin kukaan?

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Näin se on mitä kirjoitit. Minulla on kummallinen luottamus Sipilän oikeudentajuun.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kuka sanoi, että he ovat kaikki järki-ihmisiä olleet tähänkään asti?

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

No, jos ei, niin sitten poliittisia pelureita.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Niitä varmasti riittää. Poliittinen kunnianhimo on eräs tärkeä motiivi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Poliittisia pelureita joilla on niin paksu nahka, että selkäranka on tullut tarpeettomaksi. Ja se kehitys ei hyvää tiedä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tämä hallitus on antanut aihetta asialliseenkin kritiikkiin kikyn, työvoimapolitiikan, liikennekaaren, soteratkaisun, jne. suhteen. Onko nyt vain niin, että tiedotusvälineet keskittyvät tällaiseen helppohintaiseen skandaalijournalismiin viedäkseen tilan MV-julkaisuilta...

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"Yksi lehtiotsikko kysyi "missä Sipilän miljoonat"? Mitä se meille kuuluu! Ei turha mies miljoonia tienaa."

Ei se paljonko sitä rahaa on, vaan miten ne rahat on tienattu.

Suomessa ei perinteisesti rehellisellä työllä rikastuta, vaan suhteilla ja kierolla pelillä.

Pääministerinä kun soisi olevan rehellisyyden perikuva, vaikka sillä ei maailman politiikassa pärjää, joten tämä on kaksiteräinen miekka.

Tarvitaan henkilö joka on läpeensä isäänmaallinen ja Suomalaisten yhteistä hyvää tahtova, mutta tarpeeksi häikäilemätön jotta muut maat voitetaan kun kansainvälistä taistoa käydään rahaa tuottavista hankkeista.

Valittettavasti Sipilästä olen saanut kuvan miehestä joka pelaa peliä omaan pussiinsa, ei paljoa eroa Kataisesta joka pelasi itselleen huippupalkallisen viran, lahjoittamalla Suomen veronmaksajien rahoja Kreikalle.

Kyllä niitä halukkaita tuolle pallille on.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Halukkaita kyllä on.
Vaan kuka olisi sopiva? Ei ainakaan oppositiosta yhtään poliitikkoa löydy,
joka edes nykyistä paremmin pystyisi paikan täyttämään.
Aivan hirvittää ajatella, että pääministerinä olisi joku kolmikosta Niinistö, Rinne tai Andersson!

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Kerropa, mikä on se Sipilän oma pussi, johon hän pelaa rahaa (vai jotakin muuta)? Nämä kytkökset, joihin Sipilä on liitetty, ovat aivan taskurahoja, joiden vuoksi Sipilä ei ole lähtenyt tähän peliin. Eikä syytöksissä ole mitään oikeita aineksia.

Uskon, että Sipilällä on poliittinen ohjelma saada Suomi nousuun. Tuon ohjelman sisältö on vain täysin epäselvä ja Sipilän hallituksen politiika on mennyt vatuloinniksi - en paremmin sano. Ei nouse Suomi noilla eväillä. Sen vuoksi olisi parempi, että Sipilä toteaisi, että mitäpä tämä hyövää. Lunta tulee tupaan, joka räppänästä. Nyt Sipilä tietää, että mediaa ei voi voittaa ja sen vuoksi antaa jatkossa vain minimaaliset kommentit. Hän antaa jatkossa toimittajien pelata pelejään. Hän tietää, että näistä kytkossyyttelyistä ei tule mitään muuta kuin näennäisiä nuhteita, että oleppas pääministeri vielä tarkempi jatkossa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Yksimielisyyttä siitä kuinka Suomi saadaan nousuun ja velkakierre katkaistua, on mahdoton saada nykyisellä poliittisella järjestelmällä. Oppositio estää hyvätkin yritykset siksi, etteivät pisteet menisi vastustajalle.

On kuitenkin yksi keino saavuttaa yksimielisyys. Hallitus ryhtyy noudattamaan vain ja ainoastaan opposition talouspolitiikkaa. Jos talous kohenee, hyvä, hallitus on ollut väärässä, jos ei kohene, opposition ohjeet olivat vääriä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Suomessa ei perinteisesti rehellisellä työllä rikastuta, vaan suhteilla ja kierolla pelillä."

Tässä se tuli selvästi kerrottuna miten Suomessa menestyviin yrittäjiin suhtaudutaan. Kieroja velmuilijoita ovat kaikki tyynni.

Onko syy tällaiseen ajatteluun kateus ja heikko itsetunto vai mistä on kysymys? Sitä kannattaa pohtia.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos mielenkiintoisista kommenteistanne.

Toimituksen poiminnat