Syytä pysähtyä ajattelemaan, kun heität ruokaa roskiin.

Taas pieni pysäyttävä uutinen aamun lahdestä. Eurooppalaiset heittää haaskuun kolmasosan ruoastaan eli 173 kiloa henkeä kohti vuodessa.

Sitten valitetaan ja vatuloidaan joka asiasta ja kerrotaan miten kurjaa on.

Onko esim. meillä suomalaisilla todellista köyhyyttä olemassakaan?  Ruokahävikki jo meillä on kaikkiaan 62-86 kiloa vuodessa henkeä kohti.

En  minä ihan niin lapsellinen ole, että tuon noin yksi oikoisesti ymmärtäisin.  Joku syö hyvin, toinen joutuu pihistämään, kolmannella on varaa nirsoilla ja heittää sapuskaansa roskiin.

Voihan sitä ajatella niinkin, että eihän se haaskun mene siitähän tehdään biopottoainetta.

Seuraavaksi kyseeseen tuleekin  moraali. Onko tervettä tuhlata ruokaa biopolttoaineeksi, kun nälkää ja tuskaa on ihan oikeasti olemassa?

Onko vaikea herkistää niin sanottu omatunto, joka hälyttää haaskatessasi?

Rokapussiin surulliset nälkäiset silmät, pysäyttäisikö?

ellelazarov
Sitoutumaton Lahti

Eläkkeellä oleva hoitotyöläinen.
Ikänainen jo!
Vähän epävarma pitääkö itkeä vai nauraa
tälle maailman menolle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu