Elle Lazarov Ruohonjuuritason pohdintaa ajasta ja ilmiöistä.

Laura Huhtasaari mankelissa.

Katselin eilen pressiklubin, mankeloitavana Laura Huhtasaari ihan sanan varsinaisessa mielessä.

 Niin , no sehän on tuon ohjelman formaatti, että mitä hanakammin toimittaja hiostaa sen parempi  ja tarkoitushan  on "viihdyttää"  katselijoita.

Viihdyinkö?

Alussa tuli tunne, että  suuret ajokoirat jahtaa terrierin johdolla pupua. Asetuin alitajuisesti pupua puolustamaan.

Ei Huhtasaari  mikään pupujussi ollutkaan,  joka pistää päänsä pensaaseen,  häkeltymättä hän otti haasteen vastaan,  selkeä sanaisesti oli asiansa takana.

Toimittaja Hesarista ja Iltalehdestä, Rouva Ukkolan johjolla penättiin näitä samoja kysymyksiä mitä on muutenkin viimepäivät kohistu. 

Tuntui siltä, että vastaukset olivat jo heidän päässään valmiina eikä,  ollut tarkoituskaan saada selvennystä Huhtasaarelta.

Kysyttiin sentään presidenttiehdokkalta asiallinenkin kysymys,Suomen puolustautumisesta vihollisuuksia vastaan.

Huhtasaari ei johdattelusta huolimatta alkanut nimetä  vihollista  vaan totesi  haluavansa  liittoutumattomuutta ja rauhaa joka suuntaan. "Hyvä ulkopolitiikka on parasta puolustusta" hän totesi.

 

Ukkola heitti kysymyksen , onko media politisoitunut? Tuota ohjelmaa katsoessa täytty sanoa, että jovain on.

Media ei ole asenteeton. Voiko media silloin antaa  puolueetonta informaatiota meille?  

 

Mutta taisi olla vika minussa, että otin tuon ohjelman tosissani enkä ymmärtänyt sen olevan viihdettä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Huhtasaari Laura
hänelle en enää naura
ja valmista on median hukkakaura.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Laurassa ytyä
liekö pressaksiki kykyä?

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Ei vähimmässä määrin ole tässä naisessa kykyä muuhun kuin saduista kertomiseen ja niihin uskomiseen. 3 % kannatus näytti tänään olevan.Siinäkin todlla paljon liikaa hänelle.

Reijo Manssila

Huhtasaari kepitti ahdistelijansa 6 - 0. Kyllä on naisella todella hyvin tilanne hallussa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Täytyy sanoa että olin minäkin aika yllättynyt, miten hyvin ja rauhallisesti Laura näistä hiostuksista selvisi. Kysymykseen tieteen ja uskonnon välisestä syvästä juovasta hän kuittasi kepeästi "uskon asioista, joita ei voi selittää". Näinhän se on, uskon asioista ei todellakaan voi kiistellä.:). Suurin osa uskovaisista on varmaankin samaa mieltä . Järki on jätettävä naulaan...

Iltalehden toimittaja puolusti monia Lauran ajatuksia, eikä Hesarinkaan toimittaja kysymyksiään liian agressiivisesti esittänyt, johon on lähinnä Lauran kohdalla viime aikoina totuttu. Laura on nuori kaunis nainen, joka tyyneydellään ja hymyllään vie herroilta terävämmän kärjen heti alkuunsa. Sitä oli hauska katsella. Seuraavalla kerralla onkin Lauraa vastaan laitettava tiukkoja naisia, joita ei voi hurmata:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Seuraavalla kerralla onkin Lauraa vastaan laitettava tiukkoja naisia, joita ei voi hurmata:)"

Muutaman naiusblogistin Laura näköjään on jo hurmannut.
Kerkustelupohjelma oli asiallisesti juuri pressiklubin tradition mukainen.

Minusta näytti kyllä siltä että hiillostajat olivat etukäteen sopineet keskenään että toinen olisi ns. hyväpoliisi ja toinen paha poliisi.

Toinen toimittajista siis esitti "hyvää poliisia" ja etsi nimenomaan Lauralle myönteisiä näkökohtia esitettäväksi, toinen "paha poliisi" sitten kävi hanakammin päälle. Ukkola esitti normaalia toimittajaa ja teki tiukkoja kysymyksiä.

Toimittajien taktiikka toimi mielestäni siinä mielessä että heidän uhrinsa, eli prasidenttiehdokas Huhtasaari, ei päässyt uhriutunmaan, mikä on poersujen perustaktiikka. Huhtasaari oli kuitenkin mielestäni hyvin tilanteessa mukana, eikä kömmähdellyt ainakaan tässä kuulustelussa. Tämä kömmähtelemättömyys voidaan tietenkin laskea myös kuulustelijoiden osaamattomuuden piikkiin.

Laura kiersi kriittiset kysymykset ja niiden uudestaan esittäminen olisi tulkittu tankkaamiseksi ja inttämiseksi, joten näin tässä nyt sitten valitettavasti kävi että Lauralle tästä pressiklubista pisteitä ropisi. Tämä ei missään tapauksessa tarkoita että minä jollain tavalla kannattaisin tämän presidenttiehdokkaan näkemyksiä tai ehdokkuuttaan.

Laura on TV:ssä näköjään yllättävän vahva verrattuna siihen millaisena hän esiintyy somessa. Siihen vaikuttaa varmasti ulkoinen olemus jollain tavoin. Se on jotain sellaista ihmispsykolokiaa joka on aika vaarallista, koska asiat eivät olekaan näköjään TV:ssä niin ratkaisevassa merkityksessä kuin niiden pitäisi olla.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Arto. "Muutaman naisblogistin Laura näköjään on jo hurmannut.
Kerkusteluohjelma oli asiallisesti juuri pressiklubin tradition mukainen."

"Hurmaaminen" on nyt vähän liian voimakas ilmaisu, jos minua tarkoitit:) Lauran tyyni rauhallisuus ja hymyily minua kyllä viehättivät kovasti, joka ei ole ihan tavallista päättäjissä, kun halutaan tehdä "voimakas ja pätevä" vaikutus äänestäjiin.

En nyt ihan heti keksi, kehen häntä voisi verrata. En ole juuri koskaan Lauran blogeja edes lukenut täällä Usarissa, mutta täytyypä muuttaa vallitsevaa asetelmaa ja lukaista niitäkin. Uskontoasiat eivät minua kiinnosta, mutta ehkä sieltä löytyy muutakin luettavaa. Luulisin kyllä hänen olevan livenä parempi, juuri tuon tyylinsä ansiosta.

Rubenin jälkeen Sanna Ukkola on ihan kiinnostava Pressiklubin vetäjänä. Minusta Ruben alkoi loppuvuosina olemaan jo liiankin hallitseva kannanotoissaan ja kutsui vieraikseen vain lähinnä samoin ajattelevia vieraita. Se, jos mikä on tylsää kuunneltavaa - teräviä vastavoimia pitää hyvissä keskusteluissa aina löytyä. Muuten se on pelkkää hymistelyä, tai saman kohteen jatkuvaa arvostelua. Hyvää jatkoa edelleen vain Ukkolalle toivottelen.. Ylität vielä edellisen vetäjän.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Iltalehden toimittaja puolusti monia Lauran ajatuksia..."

- Tärkeä huomio! Kun Huhtasaari eduskunnan istunnossa tuomitsi islamistisen vihapuheen, hän ei todellakaan käyttänyt sanaa "vain". Monien poliitikkojen, toimittajien ja kansalaiskeskustelijoiden mieliin kuitenkin juuttui ajatus, että siellä se rasisti-Laura taas tylyttää pelkästään muslimeita.

Tommi Parkkonen esiintyi rauhallisesti tasapuolisena ammattijournalistina; sellaisia on olemassa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kun Huhtasaari eduskunnan istunnossa tuomitsi islamistisen vihapuheen, hän ei todellakaan käyttänyt sanaa "vain". Monien poliitikkojen, toimittajien ja kansalaiskeskustelijoiden mieliin kuitenkin juuttui ajatus, että siellä se rasisti-Laura taas tylyttää pelkästään muslimeita.
..................

No eipä suostunut tuomitsemaan rasismia sitä erikseen kysyttäessä vaan vastasi kysymykseen poliittisella jargonilla. Miksiköhän?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Miksiköhän?"

No, siksiköhän että äänestäjäkunta muodostuu rasisteista.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos Kaija kommentistasi. Kiitos myös kaikille, kiva kun kommentoitte.

Minä en osaa tykkää tuollaisesta ohjelmaformaatista, kun yksi henkilö tarkoituksellisesti ahdistetaan nurkkaan. Siinä ei voi oikeastaan edes puolustautua, kun ei oikeasti kuunnella, kysymykset lentävät kuin pommit.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Pressiklubin jälkeen jo 4,2% - jee jee!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos vinkistä, pitääpä katsoa Pressiklubi Yle Areenasta:) https://areena.yle.fi/1-4125386

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Toimittaja Ukkolan pokka ei tietääkseni ole kaikkein pehmeimpiä.

Viime pressiklubissa näyttivät Ukkolan otteet kuitenkin olleen kovalla koetuksella. Ohjelmakonseptin mukaiset juontajan hyökkäykset Huhtasaarta kohtaan eivät tuottaneet minkäänlaista menestystä. Huhtasaari ei kompastunut yhteenkään Ukkolan epätoivoisista kampitusyrityksistä.

Tunnusomaista Ukkolan juonto-offensiiville oli, ettei hän kuplettinsa lopussa osoittanut minkäänlaista kiitosta illan vieraalle. Sen sijaan miestoimittajille Hesarista ja Iltalehdestä hän lirkutteli kiitoksiaan vuolaasti.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Ohjelmakonseptin mukaiset juontajan hyökkäykset Huhtasaarta kohtaan eivät tuottaneet minkäänlaista menestystä. Huhtasaari ei kompastunut yhteenkään Ukkolan epätoivoisista kampitusyrityksistä."
..................

Täytyy myöntää, että Huhtasaari on erityisen pätevä vastaamaan kysymykseen vastaamatta kysymykseen.

Selkeää poliitikkoainesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tunnusomaista Ukkolan juonto-offensiiville oli, ettei hän kuplettinsa lopussa osoittanut minkäänlaista kiitosta illan vieraalle. Sen sijaan miestoimittajille Hesarista ja Iltalehdestä hän lirkutteli kiitoksiaan vuolaasti."

Juontaja Sanna Ukkola on US- blogistin ja HA:n kamppanjapäällikkö Matias Turkkilan vaimo, mikä on mielenkiintoista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Saattaa olla että SU:n yhteydet LH:hon on kunnossa ja Laura tiesi ennalta Sannan tiukat kysymykset ja niihin oli ollut aikaa valmistautua.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ahaa, tämä on tärkeää. Mutta muutoin on sama ketä vihreiden toimiston porsas sekä sonni kepittää?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Laura on ihan hyvä ja värikäs poliitikko, sellaiset kiinnostavat mediaa.

Presidentiksi ei vaan kyvyt riitä, ei vaikka kuinka kirjoittelisi, ja esiintyisi eri ohjelmissa. Saahan siinä nostetta tuleviin vaaleihin, mutta nyt on Laura kuitenkin ihan väärässä sarjassa.

Kyllä se näkyy hesarin gallupissakin, että ei oikein sytytä äänestäjää. Ei Suomalaiset halua presidentikseen mitään haahuilijaa, kyllä kansa arvostaa asiallisuutta.

Tuo pressiklubi on ihan ormaali Suomalainen keskusteluohjelma, missä painopiste ei koskaan ole asioilla, vaan henkilöillä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Minusta merkittävintä oli kun toimittajat jankuttivat hänen valehtelustaan niin huhtasaari pyysi esimerkkiä valehtelusta ...tämä päättyi siihen että toimittajat äkkiä vaihtoivat puheenaihetta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Muistaakseni kyse ei ollut valehtelusta vaan pupun puhumisesta ja esimerkiksi tästä pupun puhumisesta annettiin kreationistinen maailmankuva.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Laura pyysi nimenomaan esimerkkiä valehtelustaan uskonasioiden eli tämän kreatonismikannan ulkopuolelta. Yhtään esimerkkiä ei tullut toimittajilta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #22

Samaan kiinnitin huomioni. Ainakin HS:n toimittaja Junkkari oikein näytti hätääntyvän ja käänsi keskustelun toisaalle Lauran kysyessä esimerkkiä valehtelustaan tai pupun puhumisesta.

Itse annan pinnat keskustelussa IL:n toimittaja Parkkoselle. Hänen ajattelutapansa on realistinen ja siis tosiasiallisuuteen perustuvaa. Ainakin pyrkivää. Hän toi esiin, kuinka yle vääristeli uutisoinnissaan Lauran eduskuntapuhetta lisäämällä uutisointiin sanan "vain", vaikka Laura ei tuota sanaa puheessaan käyttänyt kritisoidessaan terroristien vihapuheita. HS taas Parkkosen mukaan lisäsi saman puheen uutisointiin sanan "nimenomaan", jota ei puhe sisältänyt, näin Parkkonen oli Lauran kanssa samaa mieltä.
Uutisoinnilla ja siinä käytetyillä sanoilla saadaan hyvin helposti toisenlainen kuva kuin mitä tosiasiassa on tapahtunut. Jokainen voi sitten mielessään miettiä onko kyseessä paljon parjattu valhemedian uutisointi tapa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

Mutta tuliko tämä valehteluväite sitten toimittajilta, vai oliko se Lauran oma tukinta puppupuheesta?

Minä ainakin ymmärsin että Lauran pupulla tarkoitettiin Lauran puheita vaikkapa meitä uhkaavasta islamisaatiosta.

Minusta puheet islamisaatiosta on puppua, kun islamin uskontoa edustaa noin prosentti Suomessa asuvista ja suuri osa heistä on seculaareja ja aika moni jo kristityiksi kääntyneitä.

Minun pelkoni Suomen persuuntumisesta on paljon aiheellisempi, kun galluppien mukaan melkein joka kymmenes suomalainen on persu, eikä persuissa taatusti ole laskennallisesti mitään seculaareja typpejä, vaan kaikki on intohimoisia uskon puolustajia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

Mutta tuliko tämä valehteluväite sitten toimittajilta, vai oliko se Lauran oma tukinta puppupuheesta?

Väite suoranaisesta valehtelusta tuli toimittajilta, taisi tulla Ukkolalta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #22

Laura pyysi nimenomaan esimerkkiä valehtelustaan uskonasioiden eli tämän kreatonismikannan ulkopuolelta.Yhtään esimerkkiä ei tullut toimittajilta.
....................

Hänen kaikki viime aikaiset kannanottonsa ovat koskeneet hänen islamin pelkoaan. Nuo kannanotot ovat sellaista jargonia, että niistä paljastuu vain hänen rasisminsa kyseisen uskonnon harjoittajia kohtaan. Hänen kannanottojensa tarkoitus on siis antaa turvapaikanhakijoista vastenmielinen kuva. Niitä ei nyt ihan suoranaisesti voi kai sanoa valehteluksi, mutta itse luokittelisin ne rasistiseksi pupun puhumiseksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

"Niitä ei nyt ihan suoranaisesti voi kai sanoa valehteluksi, mutta itse luokittelisin ne rasistiseksi pupun puhumiseksi."

Sellaista voisi nimittää myös vihapuheeksi. Puheet islamisaatiosta on juuri tätä.

Pienen prosentin vähemmistön pelätään valtaavan Suomen henkisesti ja kulttuurin puolesta. Eihän se prosentti pärjää edes persuille, vaikka persut yksin panisi kampoihin.

Lisäksi nämä on persujen mielestä ali-ihmisiä ja ali-suorittajia, mistä siis pelko.

Suomen ruotsinkieliset eivät muuten taida pelätä islamisaatiota, he pelkäävät Suomen persuuntumista, kuten myös minä pelkään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #43

Pienen prosentin vähemmistön pelätään valtaavan Suomen henkisesti ja kulttuurin puolesta.

Ensinnäkin se pieni prosentti on nyt jo 1½ %. Toiseksi, siitä ei ole pitkääkään aikaa, kun se oli muutama promille.

Kaikki Allahiin uskovat muslimit tunnustavat islamin perusopin, maailmanlaajuisen yhden ja yhtenäisen kalifaatin perustamisen. Saksassa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa islamisaatio on jo huomattavasti Suomea pidemmällä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #48

"Kaikki Allahiin uskovat muslimit tunnustavat islamin perusopin, maailmanlaajuisen yhden ja yhtenäisen kalifaatin perustamisen."
....................

Ja kaikki Jeesukseen uskovat kristityt tunnustavat Raamatun perusopin, maailmanlaajuisen tuhatvuotisen kristityn valtakunnan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #48

"Kaikki Allahiin uskovat muslimit tunnustavat islamin perusopin, maailmanlaajuisen yhden ja yhtenäisen kalifaatin perustamisen."

Onkohan tämä nyt sitten valhe, vai liioittelua, vaiko väärä yleistys?

Eivät ne muslimit ainakaan halua mitään kalifaattia jotka taistelevat ISIS:in kalifaattihanketta vastaan Syyriassa. Sen sijaan esim. Kurdit haluaa perustaa oman kurdimaan Irakkiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #42

Hänen kaikki viime aikaiset kannanottonsa ovat koskeneet hänen islamin pelkoaan.

Tuo oli juuri se väite, jonka Hesarin Marko Junkkari esitti. Huhtasaari vastasi siihen tuoden esille esim. blogikirjoituksiaan, jotka käsittelevät asioita, joita kansanedustajat yleensä käsittelevät. Eli kiisti kirjoittavansa (puhuvansa) pelkästään haittamaahanmuutosta ja/tai islamista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #45

"Eli kiisti kirjoittavansa (puhuvansa) pelkästään haittamaahanmuutosta ja/tai islamista."

Mikään hänen muista kannanotoistaan eivät ole kuitenkaan olleet niin kiinnostavia että niistä saisi jutun aihetta.

Presidenttiehdokkaana, varapuheenjohtajana ja kansanedustajana Laura Huhtasaaren ainut mielenkiintoinen piirre, kreationismia lukuunottamatta, on hänen maahanmuuttokriittisyytensä.

Laura ei kuitenkaan ole noussut rakettimaisesti persujen puolue-organisaatiossa kreationisminsa, eikä muita asioita koskevien puheidensa takia, vaan juurikin maahanmuuttokriittisyytensä takia, mikä on persuille se pääasia, kaikkein merkittävin asia ja oikeastaan ainut asia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #47

Mikään hänen muista kannanotoistaan eivät ole kuitenkaan olleet niin kiinnostavia että niistä saisi jutun aihetta.

Ensinnäkin se on sinun mielipiteesi.
Ja silti se ei oikeuta valehtelemaan, että Huhtasaari ottaa kantaa ainoastaan yhteen asiaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

"silti se ei oikeuta valehtelemaan, että Huhtasaari ottaa kantaa ainoastaan yhteen asiaan."

Se on valehtelua vain siinä tapauksessa että ollaan tietoisia hänen muista kannanotoistaan.

Ja vaikka oltaisiinkin tietoisia hänen muista kannanotoistaan, se ei ole kovin suuri vale, koska niitä muita kannanottoja on vähän, eivätkä ne ole kiinnostaneet ketään, eikä niistä edes tiedetä yleisesti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #50

Jos sinä et tiedä, niin älä yleistä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Kumma juttu, etteivät toimittajat edes yrittäneet keksiä mitään. Tosin, jos siinä olisi epäonnistunut, niin olisi LH:n pussiin rapissut pisteitä vielä lisää.

Pressiklubi on mennyt asialliseen suuntaan. Vaikka kyse on viihteellisestä ohjelmasta, niin ei siinä tarvita jatkuvaa nälvimistä tai *ittuilua, kuten Stillerin aikaan oli tapana.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

... niin ei siinä tarvita jatkuvaa nälvimistä tai *ittuilua, kuten Stillerin aikaan oli tapana.

Stillerin mukamas-itseironia alkoi jo kyllästyttää.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Ei jatkoon kyllä . Ihminen joka uskoo satuja, eikä ole oppinut pitkällisessä koulutuksessaan alkeelleellisempia tieteen perusteita; ei todellakaan sovi edes presidenttin ehdokkaaksi. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.

Reijo Manssila

Niitä satuihin uskovia on Suomessa vielä aika paljon. Hölmöimmät maksavat jopa ns. kirkollisveroa. Miten kukaan "jumalaan" uskova voi oikeasti kritisoida kreationismia. Uskookohan Sauli henkiolentoihin ?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kokonainen eduskuntapuolue, KD perustuu tähän uskoon.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #23

Niinpä ja koko eduskunta käy presidentin johdolla aina yhdessä kirkossa ennen eduskunnan alkua, - vai koska se nyt onkaan? Valtion ja kirkon pitäisikin jo vihdoinkin erota toisistaan, mutta olemme kai liikaa vielä tuonne itään päin kallellaan:)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #23

Itse asiassa näitä puolueita on kaksi: KD ja Perussuomalaiset. Ne eivät asiassa, missä voidaan tulkita Raamattua ohjenuorana, äänestäisi sitä vastaan. Aborttikysymys, avioliittolaki, sukupuolineutraalisuus. Siinä kysymyksiä, joissa huomaamme, ettei noilla kahdella kristillisdemokraattisella liikkeellä ole eroja.

Mika Niikko viime kesänä tutkiskeli, "jatkaako perussuomalaiset sillä kristillis-sosiaalisella arvopohjalla", johon liittyi aikanaan. Niikko ymmärsi, että jatkaa ja niin jatkaa Niikkokin Huhtasaaren kanssa kreationismin viitoittamalla tiellä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Tiedossani ei ole, että puheenaoleva poliitikko uskoisi satuihin, joten tällaiselle väitteelle ei ole perusteita. Mitä tieteelliseen osaamiseen tulee, Laura Huhtasaari on suorittanut loppututkinnon yliopistossa. Toisaalta, presidentiksi pyrkii myös henkilö, jolta puuttuu tieteellinen loppututkinto.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Toisaalta, presidentiksi pyrkii myös henkilö, jolta puuttuu tieteellinen loppututkinto.

Vihreiden ehdokas, joka engl.kielisessä CV:ssään karahteeraa itseään professoriksi, ja aivan ylioppilaspohjalta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Luomiskertomusko on sinun mielestäsi oikea kuvaus todellisista tapahtumista?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sipilä ainakin uskoo satuihin jos on todella lestadiolainen.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

"Toisaalta, presidentiksi pyrkii myös henkilö, jolta puuttuu tieteellinen loppututkinto".
Vai onko näitä henkilöitä kaksi?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tarkoittaako "tieteellinen" akateemista loppututkintoa?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Koska en ohjelmaa katsonut,niin kysyttiinkö kertomaan miten hän toteuttaisi sitä hyvää ulkopolitiikkaa? Vai riittikö vastaukseksi latteudet?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Koska en ohjelmaa katsonut,niin kysyttiinkö kertomaan miten hän toteuttaisi sitä hyvää ulkopolitiikkaa? Vai riittikö vastaukseksi latteudet?"

Näytti olevan nykyisen ulkopolitiikan takana, ei osannut arvostella nykyistä presidenttiä, eikä pystynyt sanomaan miten korjaisi hänen politiikkaansa, paitsi maahanmuuttokysymyksissä tietenkin, ja EU ja euro- asioissa.

Laura ottaisi markan takaisin käyttöön, eroaisi EU:sta, ei ottaisi vastaan pakolaisia, eikä mamuja, ei liittyisi natoon. Muuten sama ulkopoliittinen linja kuin Niinistöllä, tavoite ainakin.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta toimittajat olivat tosi epäasiallisia, kun taas Laura oli asiallinen ja vain hymyili vastatessa. 10 pistettä Lauralle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Samaisessa Pressiklubissa hyökättiin muutama vuosi sitten ärhäkästi Jussi Halla-ahoa vastaan, erinomaisesti Halla-ahokin torppasi Stillerin nokitukset. Yleinen näkemys on että perussuomalaiset ovat muiden puolueiden vihollisia. Maahanmuutto tuskin on koko näkemys vaan EU ja Suomen itsenäisyys ovat avainasemassa.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Jarmo Makkosen kommentin innoittamana:"Yleinen näkemys on että perussuomalaiset ovat muiden puolueiden vihollisia."
----
Eikös perussuomalaiset ole olleet Iisosta Jyy-ytkästä lähtien vanhojen puolueiden vihollinen nro uno. Jytky iski kerralla palleaan vanhoja puolueita ja hapet ulos keuhkoista. Vanhat eivät ole toipuneet tuosta iskusta vieläkään, vaikka Persu-puolue on jo ehtinyt jakaantua kahteen osaan.

Persujen Jytky oli niin kova isku, että muiden puolueiden on pitänyt vastustaa kaikkea mitä persupoliitikot ovat sanoneet - jopa sitä, jossa he ehkä ovat joskus olleet oikeassa. Tohtisiko todeta, että Persut pilasivat Jytkyllään jopa maahanmuuttopolitiikan, kun muiden puolueiden ja median piti olla erimieltä - persu kun ei saanut olla oikeassa. Siinä mielessä Persut ovat muuttaneet politiikkaa - hyvässä ja pahassa.

Mitä Pressiklubiin tulee (katsoin sen juuri Areenasta), niin toimittajat olivat oudon hampaattomia ja hermostuneita. Mistä johtuikin. Laura Huhtasaari hallitsi ohjelmaa mennen tullen. Ei kannata unohtaa sitä, että klubia juontaa perus-persun eli Suomen Uutisten päätoimittajan puoliso. Ehkä sillä oli vaikutusta - kuitenkin.

Mitä Pressiklubiin ohejelmana tulee, niin Stiller maneereineen oli tirsitetty kuiviin. Ei toimi nykyiselläänkään, ja koko ohjelma on Uutisvuodon kanssa YLEn häpeäpilkkuja. Jotain uuttakin tarttis joskus yrittää väsätä meidän verovaroilla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt vasta ehdin katsoa tuon Pressiklubin. Sehän oli aivan loistava Lauran kannalta katsottuna. Mikä olisikaan parempi presidenttikilvan kannalta, kuin Laura tässä ja nyt, niin hyvä hän oli.

Kaikki pisteet siis Lauralle, mutta näin vanhana kettuna, ei voi välttyä ajatukselta, että kun toimittajana oli Sanna Ukkola, joka on naimisissa persujen Matias Turkkilan kanssa, niin oliko tässä lakanoiden välissä mietitty miten Lauraa parhaiten autettaisiin?

Tuo oli jotenkin aivan liian hyvä ollakseen totta, ei voi mitään;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ritva, uskon että kumpikin ovat ammattilaisia tahollaan. En ole kokenut Sanna Ukkolaa erityisen persumyönteisenä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En sitä epäillytkään, mutta kuten sanottua, tuo oli Lauran kannalta aivan liian hyvä ollakseen totta. Jokin särmä puuttui.. Meikäläinen on tämmöinen meedio, että aistin niin herkästi kaiken. Sorry, voin olla väärässäkin.

Toimituksen poiminnat