Elle Lazarov Ruohonjuuritason pohdintaa ajasta ja ilmiöistä.

Kauhugenaario eduskuntavaalien jälkeen.

Taas gallupit kertoo. Kokoomus ja sosiaalidemokraatit ovat tasavahvat.  Mitä voimme odottaa jos tämä ennuste pätee myös vaaleissa?

Muistatteko?

Kyllä minä muistan.  Muistan hyvin  miten  Lipposta vei,  kuin pässiä narusta Viinanen ja Niinistö.  Sen aikaisiin leikkauksiin nämä tämänpäiväiset ovat pieniä.  Kuin ällikällä lyötynä ajatteli, että voiko sosiaalidemokraatit toimia noin. 

Silloin meni uskoni sosiaalidekraatteihin.

Sitten Katainen Urpilainen yhdistelmä. Todellakaan en odottanut heiltä paljoa,  siksipä en pettynytkään. Kahdeksan vuotta suuria puheita. Katainen saarnasi samalla nuotilla, kuin matkasaarnaajat ja todisteli kaikki hyvin, erittäin hyvin.

Urpilaisen sosiaalidemokraattinen aate  kumuloitui yhteen sanaan jota hän viljeli puheissaan,  TOVERIT.  Velkaa tehtiin, työttömyys kasvoi, kunnat pistettiin tiukoille valtion osuuksia leikattiin. Kreikkaan me jouduimme rahaa laittamaan. Eikä sekään mennyt kreikkalaisten ihmisten avuksi, koska voivat huonosti vielä nytkin.

Seuraava pari Orpo ja Rinne. Historia ei lupaa tavallisille puurtajille hyvää. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

SDP poistuu kuvioista vain hautuumaalle, sen äänestäjät ovat uskollisimpia. Ongelmana lienee kansanedustajan palkkka. Vuonna 1969 se oli täsmälleen kansalaisen keskitulon tasolla (6500 mk/ 6500 mk), nyt luvut ovat 3400 € / 6400 € kansanedustajien hyväksi.

Aiemmin edustajuus oli kutsumustyö, joka ALENSI ammatti-ihmisen tuloja. Vaikutus näkyi varsinkin kokoomuksessa, jossa oli vuorineuvoskansanedustajia ja henkilöitä, joilla oli varaa harrastuksenomaiseen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Nyt edustajuus näyttäytyy yksityisyrittäjyyden kaltaisena urana, johon voi sijoittaa 10-40 k€ omiakin rahojaan alussa, joka sijoitus sitten tulee takaisin säästöinä 4 vuoden aikana. Tilanne on sikälikin otollinen tällaiselle näennäispoliittiselle yrittäjyydelle, koska 4 vuoden putki on nykyään pomminvarma. Sellaista skandaalia tai kämmiä ei olekaan, joka aiheuttaisis ylimääräiset vaalit.

Kehitys näkyy kokoomuksen nousuna ja vasemmiston laskuna. Välitilassa on SDP, jossa runsaat tulot rauhoittavat ja saavat kehittelemään skeemoja, jotka turvaavat 8-16 vuoden mukavan putken Arkadianmäellä. Alalle on kehittynyt mainostoimistojen loiskaarti, joka tuotteistaa ja kohdentaa nupulleen nousseen poliitikon nopeammin kuin liima kuivuu vaalijulisteessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tarkoitatko kauhuskenaario?
Muuten tuossahan on hyvä esimerkki siitä miten sanan kauhu kanssa yhdyssanojen erilleenkirjoittaminen vahvistaa kauhutunnelmaa.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Sini kiitos kommentistasi. Todella ihan oikeaa kauhutunnelmaa. Tuli voimakkaat muistot Lipposen hallituksista. On ihmisiä jotka kipuilevat vieläkin
kokemaansa.
Anteeksi minulla vilisee näitä kielioppivirheitä koeta kestää jos lueskelet näitä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Pieniä ovat nuo sinun kieliopilliset virheet. Eivät maksa mitään. Toisin kuin Lipposen ja kumppaneiden tekemät tahalliset virheet näin eläkeläisen kannalta. Ne ovat kyllä minullekin tulleet hintoihinsa. grrrrrrrr....

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sini, kyllä tuo uusi versiokin saa yhdyssananakin kauhua aikaan:

Kauhugenaario

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

P.S. Ketä tarkoitat sosiaalidekraateilla ?

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Voi sitä tarvittavaa lehmänkauppojen määrää sillä tarvittaville tilkepuolueillekin on namuja jaettava. Kyllä kai se on itsestään selvä asia kuin luonnonlaki konsanaan että jos Kokoomus ja Sosiaalidemokraatit ovat samassa hallituksessa niin velkaa on otettava surutta että "sopu" säilyy.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En ymmärrä miten kukaan voi näitä 3 puoluetta äänestää sdp/kesk/kok..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset