Elle Lazarov Ruohonjuuritason pohdintaa ajasta ja ilmiöistä.

Sipilä tolkun mies.

Pääministeri Sipilä on kaiken aikaa ilmoittanut, tulos tai ulos. Turha on vatuloida.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Johan tuota tulikin vatulointia vähäksi aikaa...enempää ei tarvita.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos kommenteistanne. Suomessa ei ole totuttu, että politikko ottaa vastuun tekemisistään eroamalla itse.
Eikö muualla mailmassa se ole ihan normaalia?
Jos Sipilä ei olisi eronnut kyllä oppositio oli saanut aihetta laulaa eipä mies tehnyt mitä aikoi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Eroaminen muutama viikko ennen seuraavia vaaleja on yhtä suuri osoitus vastuunkannosta kuin mm. Kataisen suoritus aikaisemmin. Tähän on toki jo totuttu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Sipilä teki oikeastaan sen ainoan oikean johtopäätöksen, jonka tässä hysteerisessä ilmapiirissä voi tehdä. Peli kannattaa viheltää poikki, toivotonta urakkaa ei kannata jatkaa. Joka tapauksessa Sipilän hallituksen tilinpäätös jää verraten positiiviseksi. Kataisen ja Stubbin hallitusten katastrofaalinen talouskehitys saatiin käännettyä nousuun. Jos niin huonosti käy, että seuraavassa hallituksessa on nykyinen oppositio, parin vuoden päästä muistellaan kaiholla näitä Sipilän hallituksen aikoja kun työttömyys oli laskussa ja talouskin ihan kohtuullisessa jamassa.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Siplä jää muistoihini Suomen kuspäisimpänä pääministerinä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Saihan Sipilä hallituksineen paljon aikaan. Sekasotkua jaa kaaosta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomen talouskasvu lähti kansainvälisen talouskasvun myötä nousuun, kuten se on aina ennenkin tehnyt, hallituksen osuus siitä on minimaalinen. Satojamiljoonia hukattiin sote-uudistuksen aikaansaamiseksi ja vähiten syyllinen sen epäonnistumiseen ei ole Sipilä itse vaan päin vastoin hänen koplatessaan maakuntahallinnon sote-uudistukseen kaikista asiantuntijoiden varoituksista huolimatta johti lopputulokseen jossa nyt ollaan, pölkkypää mikä pölkkypää.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Granlundkin voisi kerrankin verrata Suomen talouskehitystä muun Euroopan talouskehitykseen, mutta se kun ei nyt sovi agendaan ja ideologiaan, niin täytyy toistella tuota paikkansapitämätöntä mantraa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Meinaatko ihan tosissaan että kiky, koulutusleikkaukset ja aktiivimalli veti Suomen nousuun?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #10

Minä kerron vain mitä on tapahtunut. Edellisen hallituksen aikana Suomen talous supistui sekä absoluuttisesti että suhteessa EU:n ja Euroalueen talouksiin. Tämän hallituksen aikana Suomen talous on kasvanut sekä absoluuttisesti että verrattuna EU:n ja Euroalueen talouksiin. Voit tietysti varmistaa tämän itse tutkimalla esimerkiksi Eurostatin tilastoja.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Miten Sipilä otti tuossa vastuun?

- olen periaatteen ” tulos tai ulos” mies

- jatkan kuitenkin normaalisti puolueen puheenjohtajana

- jatkan kuitenkin normaalisti toimitusministeriön johdossa

- nautin samoja etuisuuksia kuin aiemminkin

- saan vaalikampanjointiin lisää mahdollisuuksia

Jopa joo, on siinä vastuuntuntoinen kepuli :)))

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sipilä on valittu puheenjohtajaksi puoluekokouksessa. Seuraava puoluekokous on 2020. Silloin saamme uuden puheenjohtajan, ilman mitään dramatiikkaa. 6-10 vuotta on sopiva aika puheenjohtajalle. Sen jälkeen on jonkun toisen aika ottaa vastuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sipilän "tulos tai ulos"-periaate oli sinänsä kunnioitettava.

Nyt vain tapahtui niin, että vaikka hyviä tuloksia saavutettiinkin enemmän kuin aiempien hallitusten toimesta koko tällä vuosituhannella, niin johtopäätökset tuosta periaatteesta tehtiin vain yhden lakiuudistuksen perusteella.

Seuraavan hallituksen aikana syvät kansan rivit somessa ruikuttavat kovaa kohtaloaan, kun maassa on "kaikkien aikojen huonoin hallitus" ja Sipilää on ikävä kovasti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Seuraavan hallituksen aikana syvät kansan rivit somessa ruikuttavat kovaa kohtaloaan, kun maassa on "kaikkien aikojen huonoin hallitus" ja Sipilää on ikävä kovasti".

Samaa veikkaan minäkin. Ja nämä hallitusta riemuitan kaataneet porukat keksivät loputtomasti selityksiä talouden alamäelle ja sille, että ei se missään tapauksessa johdu hallituksen tekemisistä.

Mutta ei hätää, kun vihatusta kotimaisesta omistuksesta päästään eroon ja Suomesta saadaan tehtyä varsinainen tytäryhtiötalous, tahtipuikkoa heiluttavat ensin ruotsalaiset ja saksalaiset ja sitten, hiukan myöhemmin mutta sitäkin tiukemmin, kiinalaiset.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Niin, tuskinpa kiinalaiset 15 miljardia pistävät Tallinnan tunneliin pelkkänä kehitysapuna...

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Nousukaudet ja lamat tulevat ja menevät oli hallituksessa ja "pylvässalissa" valtaa pitämässä mikä joukko tahansa. Kannattaa vilkaista vähän mitä historian saatossa on tapahtunut. Markkinatalousjärjestelmän tuotos. No ehkä ei parempaakaan ole pystytty. Se vaan on järjestelmän huono puoli, että ongelmien kärsijöinä ovat puolustuskyvyttömät luonto ja vähäosaiset.

Toimituksen poiminnat