Elle Lazarov Ruohonjuuritason pohdintaa ajasta ja ilmiöistä.

"Voihan sinua metsä" onneksi suojanasi on Metsälaki.

Mielipiteet miten metsiämme pitää käyttää ja miten niiden käyttö vaikuttaa ilmastoon ei ole polittisilla puolueilla yhtenäinen. 

Täällä ruohonjuuritasolla tuo vaalikina ihmetyttää.  Kai meillä kaikilla on sama tavoite pitää metsämme hyvässä kunnossa ja nämä hiilinielut mahdollisimman toimivina.

Metsälaki velvoittaa metsänomistajan hoitamaan ja uudistamaan.

Hakkuiden jälkeen on metsä siivottava ja uutta puuta istutettava.  Ei tämä tapa ole mikään uusi asia, iän kaiken meidän metsiä on istuttamalla uudistettu, myös jätetty ikihonkia jotka siemenkylvävät jälkeläisensä.

Kun ajelee Suomen maanteitä ainakin täällä Hämeessä huomaa miten muutamia vuosia sitten hakatut aukot  puskee terhakkaa kuusikkoa.  En ole asiantuntija, siksi kysyn onko kasvava taimikko myös niinsanottu hyvä hiilinielu.  Luin, että Keski-Euroopassa ja täällä Suomessakin ovat juuri talousmetsät näitä hiilinieluja.

Onneksi tämä metsälaki on uudistunut ja nyt metsänomistajalla on mahdollisuus itsekin vaikutta miten haluaa metsiään hoitaa ja hakkauttaa. Oli aika, kun laki määräsi puut kaadettaviksi avohakkuina. Se "itketti" monta vanhaa metsänomistajaa.

Suomalaisen onnellisuuden tae on metsä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat