Elle Lazarov Ruohonjuuritason pohdintaa ajasta ja ilmiöistä.

Juha Sipilä sanansa mittainen mies loppuun asti.

Kun tuli rököletappio siinä ei selitelty eikä vatuloitu, vaan reilusti myönnettiin ja otettiin syy niskoille. Lupaus väistyä ja antaa tilaa uusille voimille piti myös.

Minun mielestäni Juha oli vilpittömällä mielellä Suomen asialla. Hän halusi laittaa Suomen asiat kuntoon. Hän halusi tehdä Suomesta tuottavan "yrityksen" kuten oli tehnyt omasta yrityksestään.

Hän on melko tuore tapaus politiikassa ja niinpä hän ei vielä tuntenut potlitiikan "sääntöjä".  

Osakeyhtiössä kaikki osakkaat tavoittelevat samaa tulosta, yhtiön pärjäävän, yhteispelillä tavoitteisiin on mahdollista päästä.

Olishan se ihanteellista, että politiikassa toimittaisiin samoin.  Puoluepolitiikka jo nimenäkin sanoo, että jokaisella puolueella on omat tavoitteet. Hyviä tavoitteita, joo, mutta jos yhteispeli ei toimi tuloksena on surkea  "konkurssipesä".

Viime vaalikaudella oli oppositoa joka oli kaukana rakentavasta esiintymisestä.  Hallituksella ei ollut yhtään ehdotusta jota ei ammuttu alas kovaäänisesti.  

Oli surkeaa kuunneltavaa ja katseltavaa, kun totuus on se, että keskustelemalla ja sovittelemalla monista asioista olisi sitä hyvää ja rakentavaa tulostakin löytynyt.

Poilitiikkaan, voiko siihen uskoa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Olikohan selkärankaisuutta vai tulikohan painetta ulkopuolelta, joka johti "selkärankaisuuteen"?

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos kommentistasi. Voihan sitä pohtia
minä kyllä luotan, että päätös oli Juhan selkärankaisuutta

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Jos on itse tutkinut ja kaivanut tietoja vähän syvemmältä, niin ei kyllä Sipilä missään kuulostanut vilpittömältä.

Aitoa politiikkaa ajaa se, joka ajattelee kansalaisten etua eikä se, joka ajattelee omaa etuaan.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Niin? Sipilähän ajatteli ja ajoi nimenomaan Suomen, ei omaa etuaan.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

"Hävittiin vaalit ihan sikakovaa ja uskottavuus romahti joten puolue teki ratkaisuja joita olisi pakko tehdä joka tapauksessa jos mielii lainkaan politiikkaan jatkossa joten on suoraselkäinen tämä Sipilä".

Hashtag koulutuslupaus.

Minulle mies on vain niin suora ja luotettava kuin lupauksensa. Sipilä rikkoi niin monta vaalilupaustaan että ei voi olla rehellinen kaveri. En palkkaisi häntä edes kioskille töihin. Siellä kun pitää noudattaa työsopimusta eikä varastaa kassasta ja myydä kioskinomistajanoikeuksia kavereille kaverin mainospipa päässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sääli ettei siitä että on sanansa mittainen ole mitään apua elämässä.

Aseistakieltäytyjä ei periaatteittensa mukaan tartu aseeseen, mutta tulee murhatuksi jonkun sellaisen toimesta jolla ei tällaista periaatetta ole.

Periaatteen mies poistuu näyttämöltä
kun Juha Sipilä jättää politiikan näyttämöt.
Tilalle saamme periaatteettomia miehiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Aseella murhattu aseista kieltäytyjä on kuitenkin ollut sanansa mittainen eikä aseeseen tarttunut. Minusta ammuntaa harrastava aseistakieltäytyjä onkin eri juttu vaikka kukaan ei häntä tappaisikaan millään tavoin.

Käsittääkseni tuon kohtalon kokeneet aseistakieltäytyjät lienevät kuitenkin kovin harvassa, onneksi.

En myöskään pidä tavoiteltavana meidän alkaa pyssyin puolustaa itseämme ja toisiamme ampua. Meidän pitää pystyä luomaan yhteiskunta jossa ei pyssyjen kanssa heiluta, eikä puukoin ei astaloin toisiamme vastaan. Siihen tarvitsemme suvaitsevaisuutta ja yhteistyötä mutta emme vihaa erilaisia kohtaan. Silloin voimme toivoa, ettei kukaan joudu kärsimään minkäänlaisesta väkivallasta aseistakieltäytyjänä tai muutenkaan, tai edes paljon harvempi kuin nykyisellä menolla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Joo, mutta kun siellä idässä, siellä rajan takana, siellä ei aseistakieltäytymistä tunneta, eikä sitä siellä suvaita, niin on meidän suomalaistenkin vain pakko ostaa niitä torjuntahävittäjiä ja hyppymiinoja. Muuten naapuri tuo tänne omat aseensa, eikä mikään voi sitä estää.

Kun Sipilä poistuu näyttämöltä terveine ajatuksineen,
tilalle tulevat suosiota kalastelevat populistit.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Juu, totta ikiainainen perivihollinen tulee heti kun silmä välttää ja välttäähän se jos ei ole riittävästi tarpeeksi kallista NATO-rautaa rajalla mukaan osaava sikäläinen kapitaalien vapautta meidän viimeiseen veripisaraamme puolustava henkilöstö. Etenkin meidän pitää varoa jos joku kieltäytyy populististeina uskomasta vaikka kuinka todistetaan läntisen arvoyhteisön totuutta. Sairaitahan sellaiset ja terveitä ainoastaan oikein uskovat.

Toisaalta tuossa hieman tietoa venäläisestä siviilipalveluksesta ja aseistakieltäytymisestä: http://akl-web.fi/antimilitaristi/2016/4/Siviilipa...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Oli helppo suositella kirjoitusta, juuri noin.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

- Mutta mihinkäs yrittäjä-miljonäärit, Sipilä ja Berner raidoistaan ja yrittäjä-asenteistaan, taustoistaan, viiteryhmistään-poliitikkoinakaan...?!
- Jopa perinteisen saneeraaja-ja kuntoonlaittajaporukan Orpokin sai myhäillä ovelana pää-saneeraaja Sipilän olkapään takana ja säilyttää puolueensa kannatuksen-toisin kuin Sipilä?! "Suomi kuntoon"-pää-saneeraajat hoitivat kovalla, röyhkeällä otteellaan likaiset työt...ja saivat äänestäjiltä tylyn "tilin!"

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

# 4 Haapakoski, mitä muuta maakuntahallinnon aikaansaamiseksi oli kuin oman kannattajakunnan, keskustan, edun ajamista ja samaa voi sanoa KOkoomuksen ajamasta valinnanvapaudesta, oman kannattajakunnan eduista siinäkin oli kysymys.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@9. Niin ja minua ihmetytti pari vuotta sitten, että minut siirrettiin lupaa kysymättä kaupungin alle työvoimatoimistosta ja tivattuani selityksiä tälle omituiselle siirrolle, jouduttiin kertomaan, että asia liittyy maakuntauudistukseen.

Nyt kun kaikki suunnitelmat ovat epäonnistuneet, niin minut pistetään taas takaisin TE-keskuksen alle ja kaikki suunnitelmat uusiksi. Muistetaan vielä se, että TE-toimistojen oli määrä lopettaa 2020 lähtien. Tällä hetkellä CV-netti työkkärissä loppuu kesäkuuhun mennessä ja mitään selityksiä sille lopettamiselle ei ole ollut ja vahva epäily on GDPR-asetuksesta, kun heidän pitää kysyä aina lupa kaikilta työnhakijoilta ja se on ongelma, että vaihtoehtoista kieltoa ei sinne ole ollut ennenkään vaan oli pakko hyväksyttää, jotta voi olla työnhakija.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kommentti #4:n kirjoittajan nimi on Haapakangas. Muuten olen samaa mieltä kanssasi. Otetaan vaikka esimerkiksi Vake Oy jonka hallitus perusti. Lainaan tässä Saku Timosen varsin paljastavan blogin tekstiä:

"Kun Sipilän hallitus aloitti neljä vuotta sitten, niin se päätti laittaa valtion taseet töihin. Sitä varten perustettiin eduskunnan budjettivallan ohi toimiva Vake Oy. Sinne siirrettiin myytäviksi tarkoitetut valtion omistukset, ja myynnistä saadut rahat päätettiin jättää yhtiöön eli eduskunnan budjettivallan ulkopuolelle. Rahojen käytöstä päättää hallitus, joten hallitus sai ikioman budjetin omia hankkeitaan varten. Kerroin asiasta tuoreeltaan joulukuussa 2016.

Vakeen ruvettiin siirtämään rahaa urakalla.

Pesämunaksi Vake sai Ekokemin kaupasta saadut 100 miljoonaa euroa. Sitten Vakeen siirrettiin ainakin valtion omistamat Altia, Kemijoki, Nordic Morning ja Raskone sekä osaomistukset Arctivasta, Nesteestä, Posti Groupista ja Vaposta. Raskone myytiin noin puoleen hintaan maaliskuussa 2018.

Syksyllä 2017 Vake Oy perusti SoteDigi Oy:n ja Vimana Oy:n edistämään sosiaali- ja terveyspalvelujen digitalisaatiota. SoteDigi oli määrä siirtää perustettaville maakunnille vuonna 2019. Valtiontalouden tarkastusvirasto arvosteli järjestelyjä, koska niistä ei päätetty eduskunnassa.

Viime joulukuussa hallitus päätti siirtää Vakeen 8,3 prosenttia Nesteen osakeomistuksesta, nykykurssilla lähes kahden miljardin euron arvosta.

Tällä hetkellä Vakessa on rahaa rutkasti. Sen osakkeina olevan vaihto-omaisuuden arvo on 1,78 miljardia euroa ja käteisvaroja yhtiöllä on 3,7 miljoonaa euroa. Taseet eivät kuitenkaan tee töitä, sillä yhtiön kokonaistappio oli 1,1 miljoonaa euroa. Henkilöstökuluihin upposi puolet, ja loppu kertyi muista liiketoiminnan kuluista. Henkilöstöä on neljä, ja pelkästään toimitusjohtajan palkkaan upposi 162 000 euroa, kertoo Kauppalehti.

Piti laittaa taseet töihin, mutta rakennettiin pelkkä rahasäiliö, jossa muutama henkilö istuu nostamassa palkkaa tekemättä mitään. Tätä varten piti syrjäyttää eduskunta ylimmän budjettivallan käyttäjänä.

Voisi tietysti sanoa, että on ihan hyvä, että Vake ei ole tehnyt mitään, niin eipähän ole syntynyt mitään vahinkoakaan. Aika moni olisi kuitenkin ollut tekemättä mitään paljon halvemmalla. Uuden hallituksen on nyt syytä ihan vakavissaan pohtia Vaken tulevaisuutta ja tarpeellisuutta. Samalla hallitus voi miettiä perustuslakia, jonka mukaan valtiontaloudesta päättää eduskunta. Ei hallitus eikä sen käsikassaraksi perustettu yhtiö, joka ei edes tee mitään muuta kuin tappiota."

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Maakuntauudistus on ollut keskustan iki-agenda, jonka keskustan edellisten vaalien sateentekijä Sipilä päätti "lopultakin" toteuttaa sote-kytköksellään.
- Agendan ymmärtää sillä keskustan kannatus tulee maakunnista-ei väkirikkaista kaupungeista.

Yksityistäminen ja yhteiskunnan toimintojen saaminen markkinavetoisiksi on puolestaan ollut yksi kokoomuksen iki-agendoista...ja sote-sektorilla liikkuu suuret rahavirrat, joista virroista mahdollisimman suuren osan kokoomuskin haluaisi ohjata yksityisille firmoille...?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Yhtä paljon maakuntauudistuksen vastustaminen on ollut sinipuna-akselin ideologinen ikiagenda. Jotenkin minulle käsittämättömällä tavalla se "sementoisi kepun vallan maakunnissa", mitä se ikinä sitten tarkoittaakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Yksityistäminen ja yhteiskunnan toimintojen saaminen markkinavetoisiksi on puolestaan ollut yksi kokoomuksen iki-agendoista...ja sote-sektorilla liikkuu suuret rahavirrat, joista virroista mahdollisimman suuren osan kokoomuskin haluaisi ohjata yksityisille firmoille...?"

Kun koko homma yksityistämisineen päivineen jätetään sinne kuntatasolle pohdittavaksi ja mietittäväksi, niin eiköhän siellä järki pikkuhiljaa voita siinäkin asiassa, eli, jos näyttää siltä että yksityistäminen on hyvä, niin sitten yksityistetään, muuten ei. On hyvä ettei tällaisesta asiasta päätetä missääm kovin ylhäällä, vaan että valta päättää on niillä ihmisillä jotka ovat lähellä sitä porrasta mitä asia koskee, eli niitä vanhuksia.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Yllättän yleinen nimenmuunnosmoka sinulta. Kieltämättä -koski on yleisempi, mutta siltikin ;)

Kyllä kai se nyt on KOKO SUOMEN etu, että meillä on toimiva, järkevä hallinto, ja kuntarakenne, joka pystyy hoitamaan sille annetut tehtävät.

Se, että Helsingin johtoa kismittää "menetettävä valta" ei ole mikään peruste väittää, ettei maakuntauudistus olisi eduksi koko Suomelle.

Ja muuten, pääkaupunkiseudullakin tarvittaisiin kipeästi ylikunnallista yhteistyötä, mutta kovin takkuista tuntuu olevan.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Sipilän yrityskuviot poikkeavat sen verran perinteisestä yrittämisestä ettei niistä juuri kannattaisi kehuja antaa. Tämän kaltaisen yritystoiminnan taseet tuottavat vain omistajille. Yhteiskunta ja veronmaksajat ei niistä hyödy.
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/seuran-selvit...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sipilän julkisuudessa esissä ollut henkilöhistoria ei tue käsitystä rehellisestä ja sanansa mittaisesta ihmisestä. Meno busineksissa ja politiikassa on ollut sen sortin suhmurointia. eikä hallituksen ero ja lupaukset puheenjohtajan paikasta luopumisesta aiemmasta juuri poikkea. Hallituksen erollahan hän siirtyi vaalikampanjan ajaksi oppositioon karkuun täydellä palkalla ja puheenjohtajanpaikka on muutenkin enemmän puolueapparaatin käsissä kuin hänen omissaan.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Juha Sipilän määrätietoisella johtamikyvyllä laitettiin Suomen talous kuntoon. Näin ei olisi saanut Juha Sipilä tehdä mutta ei ollut vaihtoehtoja oikeastaan olisi ollut valtionvelan rajusti lisää ottaminen ja sitten luisuminen IMF kurimuksen syliin.

Juha Sipilä joutui armottoman somemedian maalituksen ja demonisoinnin kohteeksi syytettiin milloin mistäkin aiheettomasti mutta se oli vain tarkoituksellista punavihervasemmiston agiteeraamista joka sai sopulipopulismin voimin käännettyä kansan mielipiteen Juha Sipilän vastaiseksi.
Historia tulee aikanaan muistamaan Suomen talouden pelastajana Esko Ahon taanoin ja nyt Juha Sipilän.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@17. Näköjään täytyy linkittää moneen kertaan:

Lue tämä: http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202735-...

Tämä paljon suurempi materiaali Laman Opetukset by Jaakko Kiander kertoo kaiken, ei se Aho mitään tehnyt:

http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/148629/...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sipilä ei saanut Suomen taloutta mihinkään erityiseen kuntoon. Se ei vain enää pystynyt estämään kansainvälisten suhdanteiden saapumista tänne Suomeenkin. Tosin niin myöhään, että tästäkin noususuhanteesta johon viime vuonna osimme oli jo paras puhti ohitse ja jäimme jälkijunaan.

Siihen liittyen myös hallituksen maalailut työllisyysasteesta ovat tyhjää mutta halpaa propagandaa.

Simonen hehkuttaa myös E.Ahoa ilman todellisuuspohjaa. Hänhän toki toimi pääministerinä kun alkoi nousu viime vuosikymmenten syvimmästä itse aiheutetusta lamasta. Mutta sieltä pohjalta ei ollut kuin yksi tie eikä Ahokaan kyennyt sitä missaamaan. Hänen ajamansa politiikka, todellisuudessa enemmän EK:n ja hän vain toteuttajana, toki aiheutti, että lamassa käytiin raaimman jälkeen ja syvemmällä kuin olisi ollut pakko sekä toipuminen tehtiin elinkeinoelämän huipun eikä kansalaisten etujen mukaisesti. Me maksoimme, kiitos Ahon, kalliin, aivan liian kalliin hinnan harvojen talousspekuloinneista ja niiden jälkeisesti omaisuuksien uudelleenjaosta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Historiamme tämä vaihe on raadollinen esimerkki siitä miten osa kansasta voidaan kylmän rauhallisesti tumpata muutamien edun vuoksi. Rooseveltin lanseerama "new deal" tai sen kaltainen ohjelma olisi toiminut, vaan ei. Ahon edeltäjät päästi koirat irti, mutta Aho teki vielä pahempaa, kun ei kutsunut niitä takaisin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Ei olisi tarvittu edes "uutta jakoa" korttipeliin (jota ei Roosevelt:nkaan politiikka pohjimmaltaan ollut) vaan olisi riittänyt jos pankeille ei olisi taattu vastuuttamatonta turvaa veronmaksajien rahoista vaan olisi autettu niiden asiakkaita selviämään jolloin pankkien pelastuminen olisi ollut kiinni siitä miten ne asiakkaitaan kohtelivat.

Koko kehitysketju kai sai alkunsa jo 1960-luvulla kun rahamarkkinoiden vapauttamisesta alettiin puhua ja lopulta toteutettiin kymmenen vuotta myöhemmin mutta ilman kunnollista pankkivalvontaa. Velalliset ja velkaa havittelevat jätettiin puhtaasti vapaana melskaavien pankkien myyntimiesten armoille ilman, että heille, siis pankkien asiakkaille, pääsi muodostumaan minkäänlaista kuvaa miten rahamarkkinat toimivat kun ne eivät enää ole säännellyt. Jouduttiin ikuisen kasvun harhaan, vähän niinkuin nyt jotkut ovat ikuisten leikkausten harhassa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #25

Niinpä tuo "new Deal" olisi voitu kohdentaa jonkinlaisena velkojen kompensaationa pienille takaajille, pienyrityksille jne. valikoiden. No aihe on edelleen kuuma ja vaatii syvempää ryhmäpohdiskelua, koska siinä on eri ulottuvuuksia ja rajanveto syyllisten ja syyttömien välillä on aikas himmeä.

Toisaalta menee jo blogistin aiheen ulkopuolelle joten kannattanee jatkaa toisessa yhteydessä.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos kommenteistanne. Kiitos laajaksi ja mielenkiintoiseksi edenneestä keskustelusta.

Yksi asia ihmetyttää, ei meitä monta Sipilän puolustajaa. Onko täällä Huuskomediassakin vallalla kolletiivinen kauna, kun joku epäkelvoksi todetaan
eipä juuri enää hyviä piirteitä yritetäkään löytää. Vai eikö uskalleta?

Ei se hallituksen toiminta niin syteen mennyt. Ainakin pari uudistusta jotka helpottavat juuri KIKYläisten, sorrettujen aktiivimallisten, lapsiperheiden ja meidän eläkeläistenkin elämää.

Kauppojen aukioloajat vapautui, jopa läpiyön voi soppailla. Ne paljon puhutut kätilöt ja hoiturit voivat käväistä kaupassa vielä iltavuoron jälkeen. Perheenäidit vaikka sitten, kun lapset ovat nukahtaneet.
Minä eläkeläinen käyn iltahämärissä ostamassa pullapusseja -50%. Saunakaljat valmiiksi, jos olen mökille lähdössä varhain, kun kaljaa aletaan myydä vasta klo9 aamulla.
Niin ja toiseksi, kai me muistetaan, että Sipilän hallitus toi vahvemmat kaljat sekä lonkerot ruokakauppoihin.

Ei niin paha, ettei jotain hyvääkin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Keskustalainen, lestadiolainen, insinööri, miljonääri, Pohjois-Suomesta. Jokainen jo yksinäänkin syy inhota miestä...

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Minä täytän vain kaksi kohtaa tuosta listasta. Inhoatko minuakin?

Kotimaa tää POHJOINEN (valkea kevät)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Niin ja ainakin ennen vanhaan lesta-ja kristillisten poliitikot hannasivat viimeiseen saakka kaljan ja viinan perkelettä ja pyhätyön syntiäkin...?!
Taitaa tuo maallistumisen piru häärätä jo lestaporukoissakin?
- Ainakin kristillisten-ja lesta-pisnismiesten.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Varmaan olisi ollut fiksua mainita arvostelun lisäksi onnistumiset. Niiden painoarvo ei vain riitä kompensoimaan vähemmän mairittelevia juttuja. Toki ne ovat koko hallituksen aikaansaanoksia. Sipilä vain sattui olemaan pääministeri...

Yhtäkaikki jalustalle nostaminen fanfaarien kera ja laakeriseppeleen sovittaminen päähän noilla ansioilla on suuresti liioiteltua.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kikyttelyn ja aktiivimallin kohtuuttomuuksien helpottaminen ei ole erityisen hyvä työ hallitukselta sillä molemmat ovat nimenomaan hallituksen tekosia. Omien jälkien peittelystä on siis kyse noissaKIN tapauksessa kyse.

Tuolla tekniikalla Sipilän hallituksen hyviksi töiksi olisi laskettava kaikki ne heidän (milloin mistäkin syystä) perumansa muutoksetkin.

Näin eläkeläisenä itsekin en ole huomannut hallituksen mitenkään helpottaneen minun asemaani. Mutta ilmeisti jos on tarpeeksi hyvässä asemassa ennestään oleva eläkeläinen niin sitten ehkä. Pikemminkin edellinen hallitus, jossa oli demulit ja vassulitkin mukana, siirsi eläkkeelle pääsemistäni mutta tämä Sipilän olisi ehtinyt sen korjata jos olisi meistä välittänyt.

Mitä itse hyvien tekojen muistamiseen tulee niin ensin pitäisi olla jotakin jota muistaa. Näillä parilla viimeisellä hallituksella ei sellaisia ole. Aiemmilta ehkä mahdollisesti oikein tikulla kaivellen saattaisi jotakin löytyäkin (p.l. ehkä E.Ahon, Cajanderin III, Rytin II ja sitä seurannut Rangell:n)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvä hallitus ei ole sellainen hallitus joka jakaa kaikille kaikkea hyvää velaksi, eläkeläisille lisää eläkettä, työssä käyville veronalennuksia ja lapsille ja nuorille enemmän ilmaista koulutusta.

Rahat ei riitä, pitää ottaa velkaa ja sitten käy huonosti lopulta.

Hyvä hallitus koettaa huolehtia siitä että kaikilla olisi töitä, eli pitää huolehtia siitä että Suomi on sopiva investointikohde, että työvoiman hinta on kilpailukykyinen ja että osatyökykyiset työllistetään tavalla joka sopii sekä osatyökykyisille, että työnantajille.

Kaikista pitää pitää huolta, eikä vain meistä eläkeläisistä. Se tapahtuu siten että veroja voidaan kerätä mahdollisimman monelta ja toisaalta työttömyyttä on vähän, niinettä valtiolla on mahdollisimman vähän taakkanaan sellaisia jotka eivät itse pysty koko elantoa itselleen hankkimaan.

Se miten se verpotti sitten jaetaan meidän eläkeläisten ja muiden kesken ja muihin tarkoituksiin on sitten se toiseksi tärkein asia ja se on poliittinen päätös.

Tärkeintä on siis ensin saada rahaa sinne valtion pussiin, toiseksi tärkein asia on sitten se miten se raha sieltä jaetaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Hyvä hallitus on vähintäänkin sellainen, ettei se vie niiltä joilla vähiten on ja anna niille joilla ennestään paljon on. Mutta totta, hallituksen tehtävä on pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä ja tuottamassa hyvinvointia mahdollisimman laajalti mutta nämä pari viimeistä ovat menneet äärimmäisyyksiin tehdessään kaikkensa saadakseen ne pysähtymään leikkaamalla miltei kaikkea mikä vielä täällä toimii.

Nykyinen meno on kuin kristittyjen perusopeista. Laestadiolainenhan Sipilä on joten hänellä lienee kirkkaana mielessä Raamatun opetus: "Jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on." (Matt. 25:29). Ihan konkreettisesti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

"Laestadiolainenhan Sipilä on joten hänellä lienee kirkkaana mielessä Raamatun opetus: "Jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on." (Matt. 25:29). Ihan konkreettisesti."

Ei tässä mitään raamatunlauseita, eikä oppeja tarvite, eikä lestdiolaisuutta.

Oikeistolaisen puolueen tehtävänä on huolehtia paremmin toimeen tulevien eduista huonommin toimeen tulevien etujen kustannuksella. Tämä on ilmiselvää, kun kyseessä on ns. oikeistopuolue. Jokainen joka äänestää keskustaa tietää tämän ja jos puolue ei tee sitä mitä äänestäjät toivovat, niin se pettää äänestäjänsä.

Keskustapuolue on hyvätuloisen keskiluokan puolue ja ajaa sen porukan etuja. Se on selvää.

Jos äänestäjä haluaa että ajattaisiin myös köyhän etua, se äänestäisi vasemmostpuolueita, miutta koska suomalaiset ovat kohtalaisen rikkaita ja suurin osa suomalaisista tienaa hyvin ja elää mukavasti, niin he myös äänestävät tämän oman mukavan elämänsä puolesta. Se on aivan selvä asia.

Köyhien puolueet pärjäävät vaaleissa vain jos maassa on enemmän köyhiä kuin rikkaita. Tämä saavutettu hyvinvointi merkitsee sitä että hyvinvoivien ihmisten puolueilla on paljon äänestäjiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #35

On totta, että Sipilä aatemaailmaltaan ajaa parempiosaisten etuja, niinkuin puolueensa ja hallituskumppaninsa. Mutta kun otetaan huomioon, mihin tarkoitukseen eli hallitsemisen välineeksi uskontojen opinkappaleet on luotu niin on varsin kuvaavaa millaisia dogmeja sieltä soveltaa etenkin henkilö joka on julkisesti sitoutunut yhden lahkolaisuuden haaraan.

Koyhien puolueet eivät pärjää sen paremmin mitä enemmän köyhiä on sillä demokratiamme ei toimi niin. Meillä edustuksellisessa hallintodemokratiassa valtaan pääsevät ne joilla on nykyisen kaltaisessa yhteiskunnallisessa hegemoniassa eniten resursseja esittää asiaansa. Talouselämän puolella ei ole sitäkään vähää edustuksellisuutta ja se sanelee yhteiskunnan hallintoapparaatille mitä tehdään.

Toimituksen poiminnat